رشته سلامت در بلایا و فوریت ها چیست؟

رشته سلامت در بلایا و فوریت ها یک رشته بین رشته ایست که در خصوص نحوه ارائه خدمات سلامتی در زمان بروز حوادث و بلایا آموزش می دهد.

رشته سلامت در بلایا فوریت ها در چه مقاطعی وجود دارد؟

این رشته تنها در مقطع دکترای تخصصی دانشجو می پذیرد. البته اخیراً کوریکولوم ارشد توسط اعضای بورد سلامت در بلایا و فوریت ها تدوین شده و منتظر تأیید شورای گسترش وزارت بهداشت می باشد.

چه رشته هایی می توانند در آزمون دکترای این رشته شرکت کنند؟

تمامی فارغ التحصیلان رشته های مختلف علوم پزشکی می توانند در آزمون ورودی این رشته شرکت نمایند ولی تنها رشته های مرتبط در وزارت علوم امکان شرکت در آزمون ورودی این رشته را دارند. برای اطمینان سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی کشوررا بررسی نمایید.

آینده رشته سلامت در بلایا و فوریت ها چگونه است؟

کاملاً بستگی به خود شما دارد! دانشجویان بسیاری این سوال را از من می پرسند و من پاسخ این سوال را اینگونه می دهم که کاملاً بستگی به علاقه و پشتکار شما دارد. این رشته یکی از رشته های جدید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است و قطعا هنوز به اشباع نرسیده است.

با دکترای این رشته کجا می توانم مشغول به کار شوم؟

شما با دکترای رشته سلامت در بلایا و فوریت ها می توانید به عنوان هیات علمی در دانشگاه های علوم پزشکی مشغول به کار شوید. البته در ابتدا باید تعهدات خود را به صورت هیات علمی و یا غیر هیات علمی بگذرانید و در این حین نیز می توانید در آزمون استخدام جذب هیات علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شرکت کنید. اما تعداد کمی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور دانشجوی دکترا در این زمینه پذیرش می کنند و امکان جذب به صورت هیات علمی به نسبت پایین است و دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی، علوم بهزیستی، اصفهان، شیراز، کرمان و یزد، دانشجوی دکترا در این رشته پذیرش می نمایند.

البته شما می توانید در سازمان های مرتبط مانند سازمان مدیریت بحران کشور، جمعیت هلال احمر و سازمان های زیرمجموعه آن ها در استان های مختلف کشور مشغول به کار شوید.

نمی دانم به این رشته علاقه دارم یا خیر. چه کنم؟

نکته بسیار مهمی که وجود دارد علاقه به این رشته است. قطعا این رشته با حوادث و بلایا و بحران های مختلفی سر و کار دارد و شما باید به این فیلد علاقه مند باشید. اگر از جمله افرادی هستید که روحیه شما با این زمینه همخوان است و مرتب اخبار و اطلاعات مربوط به حوادث و بلایا را پیگیری میکنید و دوست دارید کمکی به کشور در این زمینه بکنید، مطمئن باشید فرد مناسبی برای این رشته هستید. اما اگر روحیه حساسی دارید و صرفاً به خاطر اخذ مدرک دکترا و ورود به بازار کار، قصد ورود به این رشته را دارید، سخت در اشتباه هستید! دوره دکترا، یک دوره 4 الی 5 ساله  با شرایط سخت است. پایان نامه این دوره بسیار سنگین و تخصصی است و شما قرار است تقریبا نزدیک به دوسال، برای پایان نامه خود وقت بگذارید. بنابراین اگر به این زمینه علاقه واقعی نداشته باشید شدیداً دلسرد خواهید شد.

دوره دکترا در این رشته چگونه است؟

در دوره آموزشی، شما به عنوان یک دانشجوی دکترا به صورت تمام وقت خواهید بود که باید حداقل 100 ساعت در ماه حضور تمام وقت در دانشگاه مورد نظر، داشته باشید. مانند یک کارمند، باید ساعات حضور خود را به صورت روزانه ثبت کنید و حضور فعالی در دانشگاه داشته باشید(به دلیل اینکه دانشجویان دکترای وزارت بهداشت، حقوق ماهیانه دریافت می کنند). در دوره پژوهشی ساعات حضور شما به نصف تقلیل خواهد یافت. تقریبا دوسال در دوره آموزشی و دو سال در دوره پژوهشی خواهید بود(که البته معولا دوره پژوهشی به خاطر انتظار دانشجویان برای پذیرش مقالات، طولانی تر خواهد شد).

برای آزمون دکترای سلامت در بلایا و فوریت ها، چه منابعی را باید مطالعه کنم؟

کلیه منابع  آزمون دکترای تخصصی سلامت در بلایا و فوریت ها، در سایت بارگذاری شده است. برای مطالعه کلیک کنید.

 

در صورتی که سوالات دیگری در این خصوص دارید، سوال خود را به ایمیل  info@atighechian.ir ارسال نمایید.

 

 

آمارگیر وبلاگ